Cea mai modernă unitate de învăţământ din judeţul Dolj se află într-o comună

În timp ce multe şcoli din mediul rural sunt dărăpănate, în Dolj cea mai modernă şcoală din judeţ nu este în Craiova, ci în comuna Işalniţa. Autorităţile de aici au construit cu câţiva aniîn urmă cu bani de la bugetul local clădirea în care învată aproape 400 de elevi. Sălile de curs sunt moderne, dotate cu laptopuri de ultimă generaţie. Edilul localităţii nu s-a oprit aici. Au mai construit şi o grădiniţă.

Şcoala gimnazială din comuna doljeană Işalniţa a fost construită de la zero cu bani de la bugetul local, dar şi din sponsorizări. Este cea mai modernă şcoală din mediul rural. A fost dată în folosinţă în urmă cu câţiva ani. Are săli de clasă moderne, dotate cu aparatură nouă şi performantă.

În curtea în care se afla şcoala a apărut  şi o grădiniţă, la fel de modernă şi de utilată. Cu mobilier, vestiare şi dormitoare impecabile, dar şi cu aparatură de ultimă generaţie.

Elevilor de la Şcoala din Işalniţa le lipseşte doar o sală de sport. În acest moment, se fac demersuri pentru obţinerea fondurilor necesare construirii acesteia.