DSVSA Mehedinţi nu va autoriza Târgul Veterani

DSVSA Mehedinţi a emis astăzi un comunicat de presă prin care a făcut unele precizări referitoare la invitaţia telefonică a Primăriei Drobeta Turnu Severin de a autoriza temporar Târgul Veterani.

Doctorul Mariţoiu Valentin, directorul executiv al DSVSA Mehedinţi, spunea că s-a primit la DSVSA Mehedinţi, o invitaţie telefonică de la primărie, invitaţie care presupunea o vizită la târg pentru evaluarea în vederea autorizării temporare în perioada 13.04.2020-18.04.2020.

Ca urmare a deplasării şi analizei riscului dpdv al evoluţiei COVID 19, s-a concluzionat că situaţia nu poate fi gestionată până la final astfel încât cumpărătorul să nu fie supus contaminării, dar şi a imposibilităţii respectării ordonanţelor militare, în vigoare, unde sunt precizări clare referitoare la aglomerările de oameni şi distanţele care trebuie păstrate pentru a preveni contaminarea cu virusul COVID 19.

Doctorul Mariţoiu precizează în comunicat că nu a solicitat Primăriei Drobeta Turnu Severin autorizarea târgului, aşa cum procedeză în fiecare an. Domnia sa, spune doar că a notificat primăria DTS şi Instituţia Prefectului doar pentru a clarifica unele precizări venite de la ANSVSA unde sunt prevăzute strict cazurile pentru care se acordă derogări pentru o scurtă perioadă şi condiţiile de sacrificarea mieilor în Săptămâna Mare.

Se mai arată în comunicat că primăria DTS nu a solicitat în scris autorizarea Târgului Veteranilor.

DSVSA Mehedinţi, recomandă ca în acest an achiziţionarea cărnii de miel să se facă din unităţi autorizate sanitar veterinar.