A început “epurea politică” şi numirea din pix a directorilor de şcoli !!! Alin Mondescu, ex-directorul Şcolii Gimnaziale din Filiaşi nu se mai întoarce la catedră şi plecă din învăţământ

După ce a apărut zvonul că va începe epurarea pe “criterii politice” a directorilor de şcoli, cadre didactice dar şi reprezentanţi ai părinţilor au cerut ca directorul Școlii Gimnaziale din Filiaşi, să nu fie schimbat.  

Numirile din pix au survenit  în urma amânării concursului pentru directori de către ministrul Sorin Cîmpeanu, concurs care ar fi trebuit să aibă loc pe 27 iulie, înainte de expirarea mandatelor actuale, dar a fost amânat pentru 15 octombrie, potrivit edupedu.ro.

Fosta  conducere a  Școlii Gimnaziale Filiași a fost şi este susținută de către profesori și părinți, aceștia argumentând motivele pentru care directorul ar trebui să rămână în funcție.

Dascălii și părinții elevilor din Filiași au trimis către ISJ Dolj următorul Memoriu :

Colectivul cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași și comunitatea locală susțin ferm continuarea activității de conducere a domnului director Modescu Alin.

Domnul director Modescu Alin și-a început activitatea în școala noastră prin concurs susținut în anul 2008, și-a confirmat statutul în cadrul concursului din anul 2016, confirmând, de fiecare dată, capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară.

Școala Gimnazială Filiași, sub conducerea domnului director, a evoluat permanent și este un etalon în învățământul doljean. Dincolo de toate acestea, domnul director a reușit să creeze o „familie” în Școala Gimnazială Filiași, o atmosferă armonică și plină de empatie, care permite performanța și satisfacția tuturor participanților la actul educațional.

Fiind cea mai mare școală gimnazială din județ, ne dorim să primeze stabilitatea, interesul elevilor și al comunității, domnul director fiind un liant între părțile implicate în procesul de învățământ.

De-a lungul anilor, dumnealui a avut o relație excelentă cu personalul didactic, nedidactic și auxiliar, dar și cu părinții elevilor și reprezentanților instituțiilor la nivel local.

Pe lângă abilitățile de bun manager, domnul director a dovedit temeinice cunoștințe legislative, fiind preocupat permanent de asigurarea unui echilibru în școală.

De-a lungul celor 13 ani, au fost atrase fonduri din doanții extrabugetare, din care s-au acordat burse și diverse premii elevilor și profesorilor.

Eventuala înlocuire a domnului director este inoportună și inadecvată, deoarece nu există niciun fel de motive care să susțină un asemenea demers, în acest moment ar afecta începerea anului școlar, mai ales în această perioadă pandemică și la mai puțin de două luni până la organizarea unui nou concurs.

În concluzie, domnul director Modescu Alin are toată susținerea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar, nedidactic, a părinților și a comunității  , spun profesorii și părinții.

Alin Mondescu, ex-directorul Şcolii Gimnaziale din Filiaşi a declarat în exclusivitate pentru GAZETA OLTENIEI : Sunt siderat de cele întâmplate în ultima perioadă. Nu am înţeles de ce s-a dorit cu atâta ardoare acestă “epurare politică”, pentru că astfel pot să cataloghez acestă schimbare, dat fiind faptul că în cei 13 ani de când manageriez această instituţie de învăţământ, nu mi-am dorit altceva decât să creez o “familie” în această şcoală, să creez o atmosferă propice performanţelor. Nu am ţinut şi nu ţin de scaun, însă după cele întâmplate, ţin să vă spun că nu mă voi întoarce la catedră şi chiar voi pleca din învăţământ.”