Angajamentul lui Adrian Popa la Castranova : dezvoltare pentru comunitate

„Înarmat” cu o voință de fier și un set de calități care îl recomandă ca lider, candidatul PSD pornește în lupta pentru primăria comunei cu o viziune nouă și planuri ambițioase

Adrian Popa este absolvent al Facultății de Economie din Craiova, unde a studiat Statistică și Previziune Economică. Cunoștințele dobândite în școală le-a aplicat în plan profesional, unde a inițiat, încă de pe băncile facultății, un business în domeniul instalațiilor HVAC (sisteme de climatizare, ventilați și sisteme termice). Activitatea în mediul privat i-a permis o dezvoltare a abilităților de manager, reușind să formeze o echipă de succes, alături de care a câștigat respectul și încrederea clienților și partenerilor de afaceri. S-a implicat și în afacerile familiei și a fost cel care a reușit accesarea de fonduri europene pentru mai multe proiecte, pentru că a înțeles oportunitățile oferite și a aplicat cu succes pentru ele. În plus față de activitatea în domeniul privat, a avut privilegiul de a servi ca și consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei, încă din anul 2016. Având spirit de inițiativă, s-a implicat în proiectele care au avut un impact pozitiv asupra vieții în localitate și a fost mereu conectat la nevoile și aspirațiile fiecărui locuitor, dar a putut și observa ce nu a făcut vechea administrație.

Atragerea fondurilor europene, o prioritate

Adrian Popa consideră că atragerea de fonduri europene pentru Castranova este esențială în drumul spre progres. În acest sens, un prim pas pe care are de gând să îl facă din postura de primar este să schimbe firma de consultanță din București care lucrează pentru Primărie, cu o firmă locală, mult mai aplicată pe nevoile și necesitățile comunității doljene.

Costurile cu energia electrică pot fi minimizate la maximum prin înființarea unui parc fotovoltaic, prin care toate facturile instituțiilor (școli, grădinițe, cămin cultural sau primărie) să fie reduse considerabil și ducând astfel la o relaxare a bugetului local.

Dată fiind starea avansată de degradare a drumurilor din comună, candidatul PSD are în plan o acțiune imediată de reparații la drumurile comunale și agricole. Atât în satul Puțuri, cât și la Castranova, se impun lucrări urgente de intervenție la nivelul infrastructurii rutiere, iar pentru noul primar acest demers ar trebui să fie o prioritate. În paralel, se pot face investiții în asfaltarea tuturor rutelor din comună, la ora actuală doar două astfel de străzi fiind asfaltate.

Cea mai importantă problemă pentru fermieri este retrocedarea terenurilor, situație neglijată de autoritatea locală și pe care Adrian Popa are de gând să o rezolve cât mai curând.

Dar poate cea mai stringentă problemă a Castranovei o reprezintă apa menajeră de la rețea. Acest proiect este în lucru de mai mulți ani, iar stația de pompare și filtrare apă menajeră de la Puțuri pare că nu se va mai finaliza niciodată. Noul primar va îndrepta această situație, la fel cum va proceda și cu cetățenii care sunt branșați ilegal la rețea – fie vor fi debranșați, fie se va demara procedura de punere în legalitate. De asemenea, fântânile publice din comună – aflate într-o stare avansată de degradare – vor fi prinse pe un proiect amplu de restaurare.

La Castranova, se impun măsuri urgente de gestionare eficientă a deșeurilor și gunoaielor. Resturile aruncate la voia întâmplării ar trebui să dispară, odată ce va fi implementat proiectul de colectare selectivă a gunoiului și toți locuitorii vor avea tomberoane în gospodării. Tot în zona salubrității, Adrian Popa va colabora cu reprezentanții Consiliului Județean Dolj pentru a găsi cât mai repede o soluție pentru câinii vagabonzi din comună, această problemă fiind una de care s-au plâns tot mai mulți oameni în ultima perioadă.

Proiecte importante pentru sport și agrement

O altă prioritate a lui Adrian Popa este promovarea unui stil de viață sănătos și activ în cadrul comunității. Vrea să investească în construirea de baze sportive (teren sintetic de fotbal la Puțuri) și săli de fitness, precum și în amenajarea de zone de relaxare și parcuri pentru a încuraja activitatea fizică și recreativă. La capitolul petrecerea timpului liber, se dorește amenajarea bălții comunale “Baraj” și transformarea spațiului într-o zonă de agrement, dat fiind cadrul natural și potențialul economico-financiar al locației.

O parte din planurile lui Adrian Popa vizează și factorul uman. Pentru că mulți cetățeni se plâng de deficitul de personal și de lipsa de pregătire a funcționarilor  din cadrul Primăriei, candidatul PSD vrea să creeze condiții decente și pentru angajați, aceștia putând intra în diverse programe de formare și specializare.

PROFIL DE PRIMAR

Adrian Popa este hotărât să abordeze probleme comunității din Castranova cât mai aplicat. Are soluții pentru situațiile dificile din anumite sectoare și are planuri și proiecte pentru acele domenii de care nimeni nu s-a interesat. Candidatul Partidului Social Democrat nu intră în cursa pentru primărie pentru niciun beneficiu personal, decât acela al mulțumirii că și-a servit cât mai bine cetățenii. Crescut în comunitatea pe care acum vrea să o reprezinte, Adrian Popa a avut privilegiul de a experimenta frumusețea și spiritul unit al doljenilor și știe că se poate baza pe oameni destoinici când este vorba să facă treabă. Echipa sa este una a succesului, este una a dezvoltării durabile a comunităților și este una care dorește binele oamenilor. Echipa PSD știe că se poate baza la Castranova pe un tânăr ambițios, cu viziune și cu multă energie specifică vârstei pentru a dezvolta armonios localitatea.

Adrian Popa,candidatul PSD pentru Primăria Castranova: „Am înțeles profund importanța unei administrații transparente, responsabile și orientate către cetățean. Am hotărât să candidez la Primăria Castranova deoarece vreau să fac tot posibilul ca în comuna noastră să implementam cât mai multe proiecte pe fonduri europene. Având în vedere resursele și oportunitățile disponibile, putem să obținem finanțare pentru proiecte esențiale care să contribuie la dezvoltarea economică și socială a comunei.“

Comandat de PSD Dolj, executat de SC BLUE LIONS MEDIA COMPANY SRL, CUI mandatar financiar 21240002.