Circulaţia trenurilor întreruptă pe Magistrala 900, între staţiile CF Filiaşi şi Gura Motrului

Circulaţia a fost blocată, aseară, pe raza Regionalei CF Craiova, timp de câteva ore. Trenurile au avut întârzieri de cca. 250 minute. Un copac s-a prăbușit  pe calea ferată, rupând linia de contact între staţiile CF Filiași și Gura Motrului. Potrivit CFR SA, circulația trenurilor s-a desfășurat în condiții meteo nefavorabile, pe raza Regionalei CF Craiova, unde personalul feroviar a acționat cu două drezine pantograf, între cele două stații pentru înlocuirea firului de contact și pentru restabiliarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

Personalul de intervenții a acționat cu două drezine pantograf pentru redeschiderea ambelor fire de circulaţie, la intrare în stația Gura Motrului.

Menționăm faptul că 4 trenuri de călători – IR 349, IR 73, R 9508 și R 9015 – sunt staționate temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electriçă și căldură, acestea urmând să fie reînscrise in circulație, pe firul II, cu tracțiune Diesel.

Facem precizarea că măsura staționării temporare, în intervalul necesar intervențiilor, și dublarea garniturilor cu locomotivă Diesel au drept scop reducerea întârzierilor și asigurarea continuității circulației, concomitent cu desfășurarea lucrărilor în zona afectată.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA cere scuze călătorilor și îi asigură că toate intervențiile desfășurate de personalul feroviar au drept scop restabilirea circulației în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp”, potrivit Serviciul Comunicare CFR SA.

sursa foto : CN CF CFR SA – Suc. Reg. CF Craiova