Comuna Malu Mare va avea capelă mortuară, în curtea Bisericii Sf. Ştefan şi Sf. Gheorghe, din satul Preajba

În localitatea Preajba, din comuna Malu Mare au fost  demarate lucrările pentru construcția unei capele mortuare.

La cererea locuitorilor, dar și a reprezentanților Parohiei din, în acest an au fost demarate lucrările pentru construcția unei capele mortuare. Potrivit primarului Adela Gherghe , au fost prinși bani în bugetul local pentru realizarea acestei investiții care se și vrea realizată.

La Preajba, la cererea locuitorilor și a reprezentanților parohiei, am prins bani pentru executarea unei capele mortuare în această localitate. Cred că va fi finalizată anul viitor. Am prins în bugetul local, 800.000  de lei pentru proiectare și execuție a lucrării. După recepția lucrării, capela mortuară va fi pusă la dispoziția cetățenilor și va fi administrată de Parohie”, a explicat primarul comunei Malu Mare, Adela Gherghe.

Această iniţiativă vine în întâmpinarea nevoilor comunităţii, în contextul actual, în care persoanele decedate nu mai pot fi ţinute în casă şi în comuna Malu Mare, nu există o clădire cu această destinație care să ofere condiții decente pentru păstrarea persoanelor decedate și pentru oficierea slujbelor religioase de înhumare a acestora.