Director “ DE LUX” la Primăria Filiaşi. Cât câștigă directorul din instituție ? Are bonusuri „europene” şi i se decontează transportul, dar are doar 14 persoane în subordine (I)

În cadrul campaniei  „Cine conduce Filiaşiul ?”, Gazeta Olteniei, vă prezintă începând de astăzi numele şi salariul directorului din Primărie. Este vorba despre  directorul executiv din aparatul de specialitate al primarului şi nu de un şef al instituţiilor de sub autoritatea Consiliului Local (CL).

Cu toate că primăria publică trimestrial situaţia salariilor din instituţie, centralizarea este una care nu permite aflarea cuantumului total al venitului net în cazul fiecărui angajat al primăriei. În schimb, cumulând date oficiale cu informaţii aflate pe surse, putem prezenta cu o marjă foarte mică de eroare salariul directorului.

Salariul  brut al directorului executiv al Primăriei Filiaşi ajunge undeva la 2.012 euro (9.983 lei)/ lună, fără alte sporuri.  

Primăria Filiaşi plăteşte directorului executiv un salariu aproximativ egal cu cel al viceprimarului, cu toate că acesta nu are obiectul muncii, având în subordine doar 14 subalterni. Potrivit legislaţiei în vigoare, aceste funcţii pot fi ocupate şi/sau înfiinţate când compartimentul respective are minim 25 de persoane, cu toate că, în trecut, un director avea în subordine 2-3.000 de persoane.

Surprinzător este faptul că de la venirea în primărie a domnului director, numărul subalternilor a început să scadă de la 19 persoane, în 2018, la 14 persoane, în 2023, aceştia alegând să plece prin demisie sau transfer. Oare să fi fost nemulţumiţi subalternii de atitudinea “şefului” cum sunt şi contribuabilii nemulţumiţi de răspunsurile primate referitoare la cheltuirea banului public ?!?!

(VA URMA)