DROBETA TURNU SEVERIN / ABANDONUL ȘCOLAR, O PROBLEMĂ A ÎNTREGII COMUNITĂȚI

Am răspuns, astăzi, inițiativei doamnei Cristina Chiriac, președintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, de a participa la dezbaterea publică „Pactul Pentru Tineri”, desfășurată la Colegiul Național Traian.

Investiția în educație și reducerea abandonului școlar reprezintă cheia pentru construirea viitorului tinerilor noștri. Împreună cu autoritățile centrale, avem responsabilitatea, comună, să facem din educație o prioritate și să ne asigurăm că toți copiii au șansa de a-și atinge potențialul maxim.

Inspirându-ne din această idee generoasă, dorim să implementăm și în Drobeta-Turnu Severin un „Pact pentru Tineri”, continuând astfel eforturile Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, iar alocarea de peste 25 de milioane de euro din fonduri europene, în ultimii ani, pentru educație, reflectă angajamentul nostru ferm.

Prin investiții în echipamente IT am asigurat accesul la învățământul online pentru toți elevii noștri, iar în prezent, derulăm un proiect amplu, de peste 7 milioane de euro, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență ce vizează dotarea tuturor școlilor, grădinițelor și liceelor cu echipamente moderne. Totodată, asigurăm transportul școlar gratuit, precum și sute de pachete cu rechizite la începutul fiecărui an școlar, asigurându-ne că fiecare elev are resursele necesare pentru a prospera în învățare.

Prin aceste acțiuni concrete, ne angajăm să modelăm un viitor promițător pentru tinerii noștri, construind temelia unei societăți educative și incluzive.