DROBETA TURNU SEVERIN/ Marius Screciu, anunţă construirea a 2 noi creşe moderne

Primarul Marius Screciu, vine cu o veste bună pentru comunitate. În perioada ce va urma, se vor demara lucrările de construire a 2 creşe moderne pentru severineni.

Marius Screciu : “ În perioada imediat următoare, vom demara lucrările pentru construirea a două creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Vorbim despre o creșă ce va fi construită lângă Parcul Tineretului, cu o capacitate de 10 grupe și o creșă cu o capacitate de 4 grupe, care va fi amplasată în zona Serpentina Roșiori.

Creșele vor avea săli de joacă, de festivități, dormitoare, bucătării, spălătorii, cabinete medicale, dar și spații de joacă în aer liber, pentru ca cei mai mici dintre severineni să aibă parte de condiții decente, încă de la primii pași.

De asemenea, anul viitor, avem în plan construirea, prin PNRR, a încă două creșe: una, în zona ANL și alta, în zona Banovița. Strategia noastră este să construim creșe în toate cartierele orașului, pentru a le asigura locuitorilor acces cât mai rapid către aceste instituții și, în același timp, pentru a nu bloca zonele aglomerate. Fiecare cartier, inclusiv cele nou formate, trebuie să aibă creșe, grădinițe, locuri de joacă și parcuri.”