Grupare care vindea droguri noi, cu 10 lei doza, destructurată

O grupare formată din cinci persoane, care vindea droguri noi, fiind documentate peste 400 de acte materiale, a fost destructurată. Substanţele erau vândute cu 10 lei doza. Unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant, fiind apoi făcute percheziţii pentru obţinerea de probe.

IPJ Dolj precizează că, în perioada februarie – octombrie 2023, 5 persoane, membre ale unui grup infracţional organizat, ar fi deţinut şi comercializat, în mod repetat, (peste 400 de acte materiale), cantităţi de noi substanţe cu efect psihoactiv (ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-PINACA), precum şi droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA), pentru 10 lei/doză.

“ Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada februarie – octombrie 2023, 5 persoane, membre ale unui grup infracțional organizat, ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, (peste 400 de acte materiale), cantități de noi substanțe cu efect psihoactiv (ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-PINACA), precum și droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA), pentru 10 lei/doză. Astfel, la aceeași dată, unul dintre bănuiți a fost prins în flagrant delict, în timp ce deținea, în vederea comercializării, 40 de pachețele conținând substanțe psihoactive noi. Ulterior, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dolj, fiind descoperite și ridicate peste 200 de pachețele cu fragmente vegetale (substanțe psihoactive noi), mai multe cântare electronice, 14 telefoane mobile, o tabletă electronică, 2.000 de euro, 150 de dolari, 200 de lire sterline şi 8.021 de lei, precum și alte mijloace de probă. La data de 31 octombrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 4 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată și trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. În cursul zilei de 1 noiembrie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile. Cu privire la cea de-a 5-a persoană, având în vedere că se sustrage urmăririi penale, a fost solicitată arestarea preventivă în lipsă. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.” anunţă IPJ Dolj.