Lovitură pentru Carmen Dan. Polițiștii vor participa la protestul de ”15 minute”

Vicepreşedinte Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a anunţat, pe Facebook, că susţine demersul suceveanului care a construit primul metru de autostradă din Moldova, propunând ca toţi poliţiştii să-şi ia pauza de masă vineri, 15 martie, la ora 15.00, scrie mediafax.ro

„Înainte de a fi poliţist, sunt român. Înainte de a fi poliţist sunt bucovinean, sucevean, un simplu cetăţean al acestei ţări revoltat de ignoranţa conducătorilor, indignat de rânjetul sarcastic al celor ce ne-au umilit la propriu ani în şir, încurajaţi de indiferenţa şi neimplicarea noastră.Iar când un seamăn reuşeşte, într-un mod cât se poate de inedit, să atragă atenţia cu privire la una dintre problemele reale ale societăţii, nu pot rămâne impasibil. Voi spune #DA provocării lansate de Stefan Mandachi, aceea de a ne opri din orice activitate profesională pe 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute„, a scris, pe Facebook, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS.

Bogdan Bănică propune ca, în semn de susţinere faţă de demersul suceveanului Ştefan Mandachi, cel care a construit singur primul metru de autostradă din Moldova, toţi poliţiştii din ţară să-şi ia pauza de masă vineri, 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute, având în vedere că agenţii nu au voie să protesteze din cauza calităţii de funcţionar public.

ATENŢIE! Fiecare poliţist beneficiază, în timpul programului de lucru, de 20 de minute pauză de masă. Ce-ar fi ca toţi poliţiştii din această ţară să-şi ia pauza de masă vineri, 15 martie, fix la ora 15.00? Nimic ilegal. Doar că astfel ne vom putea manifesta şi noi, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, nemulţumirea generalizată, astfel vom putea fi #alături de un român cu iniţiativă. 

Dacă şi tu, poliţist român, îţi doreşti ca România să aibă autostrăzi, hai să ne unim. #Şîeu vreau autostrăzi în România…măcar una în Moldova! #share Vineri, 15 martie, ne luăm pauza de masă la ora 15.00, distribuie #şîtu să tragem acest semnal de alarmă!

”, a conchis liderul de sindicat.

Afaceristul Ştefan Mandachi, din Suceava, a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova şi îi provoacă pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute. Mai mulţi oameni de afaceri s-au alăturat deja demersului.