Magazinele se închid la 18.00, iar în weekend se poate circula doar până la ora 20.00

Acolo unde incidența va fi peste 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – circulația va fi permisă doar până la orele 20.00. Este anunţul făcut de Raed Arafat, în această seară.

La operatorii economici, activitatea va fi permisă până la orele 18.00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekendului se face când incidența scade sub 3.5 la mie.

Dacă incidența depășește 7.5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la orele 18.00 tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie.

Astăzi, incidența infectărilor a ajuns la 4,19 în Bănie. Pentru aplicarea măsurii de carantinare a orașului pe timp de noapte în weekend, incidența trebuie să depășească 4 la mia de locuitori timp de 14 zile consecutiv.

Circulația și programul magazinelor vor fi restricționate în funcție de rata de infectare.

Se interzice părăsirea sau intrarea fără un motiv întemeiat în localitățile aflate în scenariul roșu.

Sălile de sport se închid în localitățile cu rata de infectare de peste 4 la mie în ultimele 14 zile .

Cât despre sărbătoarea Paștelui, autoritățile au decis să permită credincioșilor să participe la slujba din noaptea de Înviere. Măsura face referire atât la Paștele ortodox, cât și la cel catolic. Circulația este permisă în aceste două nopți până la ora 02:00.

Lasă un răspuns