MEHEDINŢI / REŢELELE DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI VA FI REABILITATĂ ȘI EXTINSĂ CU FONDURI EUROPENE

Mai multe localități din județul Mehedinți vor beneficia de reţele de apă potabilă modernizate și servicii de canalizare mai bune în urma unui proiect finanțat cu fonduri europene care va fi implementat de operatorul regional SECOM S.A.

Consiliul Județean Mehedinți s-a alăturat proiectului în calitate de beneficiar, parte din rețelele ce vor fi modernizate sau extinse fiind în proprietatea județului. Mai exact, este vorba despre rețelele care leagă municipiul Drobeta Turnu Severin de localitățile Brezniţa Ocol, Şimian şi Halânga. Alte unități administrativ teritoriale beneficiare sunt : Baia de Aramă, Strehaia, Vânju Mare, Hinova, Vânjuleț, Jiana și Burila Mare.

În cadrul ședinței Consiliului Județean de marţi, 29.12.2020, au fost aprobate patru proiecte de hotărâre cu privire la această investiție. Implementarea are ca obiectiv creșterea gradului de calitate a apei destinată consumului uman, dar și creșterea nivelului de conectare și tratare a încărcării organice biodegradabile.

Consiliul Județean Mehedinți va participa la cofinanțarea acestui obiectiv de investiții cu suma de 367.614 euro, valoarea totală a proiectului fiind de 18,5 milioane euro.

“ Este un proiect important pentru infrastructura de utilități a județului și sunt convins că asigurarea unei alimentări continue cu apă potabilă pentru locuitori va contribui semnificativ la reducerea nivelului de risc generat de apă pentru sănătatea publică. De asemenea, proiectul mai urmărește să reducă și pierderile de apă din rețeaua de distribuție.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns