MEHEDINŢI/SISTEMUL DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEȘEURILOR, FUNCȚIONAL DE LA 1 IULIE

În cursul acestei zile, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L., în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru ca începând cu data de 1 iulie 2021, să devină operațional sistemul de management integrat al deșeurilor, sistem înființat de Consiliul Județean Mehedinți, cu fonduri europene.

La întâlnire au participat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Mehedinți și reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți care gestionează implementarea sistemului.

În urma discuțiilor purtate, avem toate premisele ca de la 1 iulie, gunoiul să fie ridicat de la proprietățile cetățenilor din Mehedinți de către operatorii de colectare desemnați pentru cele cinci zone în care a fost împărțit județul. Gunoiul va fi transportat pentru a fi tratat la stația de sortare sau la stația de tratare mecano-biologică din Malovăț, în vederea reducerii cantității de deșeuri ce va fi depozitată în Depozidul Ecologic de la Izvoru Bârzii. Pentru ca sistemul de management integrat al deșeurilor să aibă rezultatele estimate este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor în depozitarea selectivă a deșeurilor. Așa putem recicla o cantitate cât mai mare și vom proteja mediul înconjurător !”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.