Mircea Ungureanu, administratorul a 30 de societăţi comerciale de “consultanţă”, acuzat de țepe cu proiecte pe fonduri europene ! Mai multe persoane ar fi fost înșelate cu zeci de mii de euro pentru proiecte fictive ! (I)

Fondurile europene reprezintă calea prin care România se poate dezvolta, iar competiția pentru accesarea lor este acerbă. Dornice să obţină banii, firmele private apelează adesea la consultanți, care nu sunt, însă, întotdeauna, cinstiţi.

Mai multe firme specializate în ţepe cu fondurilor europene, aparţinând lui Mircea Ungureanu,  sunt cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru că ar fi înșelat mai multe persoane, atât din Dolj cât şi din ţară. Clienţii au plătit zeci de mii de euro, pentru proiecte care nu au fost făcute niciodată.

Practica lui Ungureanu, a fost descoperită de un  jurnalist , care avea o firmă pentru care consultantul susținea că ar fi depus un proiect de obținere a fondurilor europene (SES – în valoare de 200.000 de euro). B.D. a aflat că de fapt proiectul nu există.

“ Este profesionit, în înşelătorie, odată ce ai discutat cu el îți dă senzația că știe ce face. Că are experiență în aceste dosare…. Nu am avut niciun dubiu până în luna iunie 2022, când ar fi trebuit să semnăm contractul de finanțare. În acel moment au apărut primele suspiciuni. Am început să întreb în stânga şi în dreapta de proceduri şi demersurile ce trebuiau făcute de borfaşul Ungureanu. Aşa am constat că de fapt acest individ nu întreprinsese niciun demers….fiind doar o ţeapă” spune jurnalistul B.D.

“Consultantul”  Ungureanu are o strategie foarte bine pusă la punct, prin care  reușeşte să-și „convingă” clienții.

Toți banii proveniți din ţepele de consultanță au fost încasați în contul diverselor firme pe care le deţine Ungureanu şi asociaţii săi.

Cu toate că pe numele lui Ungureanu au fost depuse mai multe plângeri  penale, ancheta bate pasul pe loc.

“ Cauza se află în faza de cercetare a faptei, iar cercetările sunt efectuate de organele de cercetare penală din cadrul IPJ Dolj – S.I.C.E., sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.”, precizează prim-procurorul Cristian Dan Ciolacu.

Procedura este des aplicată de către Mircea Ungureanu, care se bazează pe o întreagă armată de avocați și așa cum a afirmat de mai multe ori, pe relațiile pe care le are la Curtea de Apel, unde de obicei câștigă aceste procese.

Vom urmări cu mare interes acest caz şi vom reveni cu detalii.