O NOUĂ ACHIZIȚIE DE APARATURĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN

Creșterea numărului de paturi pentru tratarea pacienților COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a impus căutarea de soluții pentru dotarea cu aparatură a noilor spații destinate tratării bolnavilor.

Într-o colaborare bună cu conducerea unității medicale, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a găsit resursele financiare pentru a achiziționa aparatură nouă și echipamente care să sprijine refacerea, în bune condiții, a celor care ajung la spital, infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Astăzi s-a primit o serie din aparatura comandată, monitoare funcții vitale și mai multe aparate de tip electrocardiograf portabil, urmând ca zilele următoare să fie aduse și un echograf, injectomate și un videobronhoscop necesar în cazul intubațiilor dificile.

Achizițiile s-au făcut în cadrul unui proiect cu fonduri europene pe Programul Operațional Infrastructură Mare, implementat de Consiliul Județean Mehedinți și Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Ne dorim ca toate acestea să sprijine activitatea personalului medical, dar în primul rând, să le fie de folos pacienților pentru a-și recăpăta sănătatea !

Înainte de a ajunge la spital, aveți grijă de dumneavoastră și luați toate măsurile pentru a sta departe de virus ! Suntem bine când suntem sănătoși !Să auzim de bine ! ”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.