Un județ fără echipă la nivel național de 7 ani a revenit în Liga 3! Precedentele trei cluburi care au reprezentat Mehedințiul s-au retras din campionat după doar un tur, dar Viitorul Șimian promite continuitate: ”Nu vom fi o prezență meteorică”

După 7 ani, județul Mehedinți va avea din nou o echipă în cel de-al treilea eșalon, după ce Viitorul Șimian a câștigat brajul de promovare cu Minerul Costești.

După 2-1 în meciu tur, disputat pe stadionul Severnav din Drobeta Turnu Severin, echipa mehedințeană a pierdut cu 4-3 returul jucat la Râmnicu Vâlcea. Având avantajul golurilor mai multe marcate în deplasare, Viitorul Șimian a promovat în Liga 3.

Precedentele trei echipe ale Mehedințiului prezente în Liga 3 s-au retras în timpul campionatului

Precedenta echipă care reușise promovarea din Liga 4 Mehedinți fusese, în 2014, Minerul Mehedinți, care trecuse, la Slatina, cu scorul de 2-0, de Gilortul Târgu Cărbunești (Gorj), dar echipa cu sediul la Valea Copcii s-a retras din campionat după doar un tur, încheiat pe locul 10 în seria 4, cu 8 puncte în 13 etape, din cauza problemelor financiare.

Aceeași soartă o avusese și precedenta echipă care a promovat de la Mehedinți, CS Termo Drobeta Turnu Severin, în 2010. După ce au câștigat barajul jucat la Caransebeș, scor 2-1 cu CS Chișoda (Timiș), severinenii încheiaseră turul în Seria 4 pe podium, cu 19 puncte în 13 etape, dar n-au mai avut resurse financiare să continue sezonul.

Anterior, în 2005, CSF Agromec Șimian promova direct în Divizia C, fără baraj, dar, la fel ca Termo și Minerul, s-a retras din campionat la jumătatea turului din Seria 5, pe care îl încheiase pe ultimul loc, cu doar trei puncte, din trei remize!

George Sărăcin, președinte Viitorul Șimian: ”Avem deja bugetul asigurat pentru noul sezon”

Înființată în 2015, Viitorul Șimian promite că nu va avea soarta precedentelor trei echipe care au promovat de la Mehedinți și chiar anunță că va deveni o echipă de tradiție la Liga 3.

Clubul de fotbal al celei mai mari comune din Mehedinți, Șimian, cu aproape 10.000 de locuitori, susține că are deja bugetul asigurat pentru viitorul sezon.

”După 7 ani de eșecuri, Viitorul Șimian a scris o filă de istorie în fotbalul mehedințean. Am promovat, dar greu de-abia acum începe. Trebuie să facem o echipă competitivă pentru Liga 3, fiindcă nu vrem să fim o prezență meteorică în Liga 3 și să retrogradăm după doar un sezon. Nu se pune problema ca noi să ne retragem din campionat pe parcursul sezonului, cum au făcut-o celelalte campioane județene de la Mehedinți. Bugetul pentru campionatul viitor îl avem deja asigurat, prin eforturile depuse de domnul primar Constantin Trușcă, dar așteptăm lângă noi și alți sponsori, chiar și Consiliul Județean Mehedinți, pentru a face o echipă puternică. Avem un proiect pe termen lung, deja încep lucrările la noul stadion din comună, iar scopul nostru e să readucem acasă jucătorii plecați să joace în alte județe, deoarece în Mehedinți nu au avut unde să evolueze de 7 ani. Nu reprezentăm doar comuna Șimian, ci întreg județul Mehedinți”, a declarat, pentru Gazeta Olteniei președintele echipei Viitorul Șimian, George Sărăcin.

Comuna Șimian va avea un stadion nou

Până va fi finalizat noul stadion din comuna Șimian, ACS Viitorul va juca, cel mai probabil, meciurile de acasă din Liga 3, pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Distanța dintre comuna Șimian și municipiul Drobeta – Turnu Severin este de doar 6 km.

În Liga 1, județul Mehedinți n-a mai avut echipă din 2013. După ce a retrogradat la finele sezonului respectiv, CS Turnu Severin, fostă Gaz Metan Severin, fostă Gaz Metan CFR Craiova, nu s-a mai înscris în Liga 2 și s-a desființat, având datorii de peste 700.000 de euro

În sezonul 2009-2010, FC Drobeta se retrăgea din Liga 2 la jumătatea campionatului, pe care îl încheiase pe locul 13. Clubul patronat de Cristi Burci și Jan Ionică a motivat decizia prin neimplicarea autorităților locale.

Lasă un răspuns