Dolj / Birourile electorale au fost dizolvate! Caracatița ”Roba”, răpusă de avocații Baroului

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după ce Biroul Electoral Central a anulat procesul verbal prin care, pe 15 și 16 aprilie 2024, fuseseră învestiți președinții și locțiitorii acestora în circumscripțiile electorale din Dolj, constituite pentru alegerile din 9 iunie 2024.

Prin Hotărârea 29H/19.04.2024, definitivă, BEC a dispus ”reluarea operațiunii de desemnare a președinților Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 17 Dolj și ai birourilor electorale de circusmscripție comunală, orășenească și municipală din județul Dolj, precum și a locțiitorilor acestora, cu respectarea dispozițiilor (…)”.
Decizia a venit ca răpuns la 18 sesizări depuse de avocați din Baroul Dolj, prin care sunt semnalate o serie de nereguli incompatibile cu legea, de la simulacrul de ”tragere la sorți”, până la numirea de rubedenii ori echipe complete de magistrat/grefier în circumscripții.
Juriștii au identificat nu mai puțin de 33 de cazuri în care magistrații au fost învestiți fără a se afla în exercițiul funcțiunii la Tribunalul Dolj sau la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj ori fără a depune acte doveditoare că activează în raza de competență a respectivei instanțe.
Mai mult, au arătat contestatorii, președintele Tribunalului Dolj, care a întocmit listele magistraților-candidați, Jana Scurtu, a fost ”extrasă” ea înseși președinte, la Ghindeni, iar vicepreședinții aceleeași instanțe, Cristian Iliescu și Marinela Vlad – președinți la Bârca, respectiv Predești.
Alte cazuri interesante: un magistrat s-a autopropus președinte și sorții ”l-au ascultat”; au fost desemnați secretarii sau juriștii primăriilor, în mod direct, în birourile din localitate;
Nu mai e un secret că foarte mulți dintre purtătorii de robă ”săraci” – că doar de-aia s-au înghesuit să mai culeagă aproape o jumătate de miliard de lei vechi, de căciulă, în urma prestației electorale – sunt apropiați ai clanului Manda – Vasilescu…

sursa : https://nouapresa.ro/ultima-ora/craiova-birourile-electorale-au-fost-dizolvate-caracatita-roba-rapusa-de-avocatii-baroului