FAMILIA REGALĂ, ÎN VIZITĂ LA DROBETA-TURNU SEVERIN

Astăzi, Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei, și Principele Radu au sosit în Drobeta-Turnu Severin, unde au vizitat Palatul Culturii și s-au întâlnit cu artizanii și producătorii locali la Cetatea Medievală a Severinului. 

Vizita a inclus un moment special cu elevii premianți ai județului și o întâlnire cu comunitățile etnice din zonă, toate desfășurate în incinta Palatului Culturii Teodor Costescu.

Familia Regală a fost întâmpinată în Sala Gheorghe Anghel a Palatului Culturii cu o expoziție foto-documentară dedicată insulei Ada Kaleh și cu un program artistic special, coordonat de Paula Scalău, despre bogăția și diversitatea culturii grecești.

Suntem foarte recunoscători că sunt atât de multe minorități care ne-au însoțit, de la musulmani la rromi, greci, este o minunată unitate a locului și o complementaritate atât de mare de culturi, îți crește inima să vezi că sunt numai 50 într-o comunitate și își păstrează cu atâta râvnă tradițiile,” a precizat la rândul său Principele Radu.

Impresionați de unitatea comunității din Mehedinți și din Drobeta-Turnu Severin, Familia Regală și-a exprimat aprecierea pentru ospitalitatea și modul în care au fost primiți.

Primirea a fost minunată, nu am avut nicăieri în țară așa primire, vă mulțumesc! M-am simțit ca acasă și foarte inspirată de tot ce am văzut.  Păstrarea tradițiilor este absolut esențială pentru că este fundația națiunii, dacă mergem înainte fără rădăcini nu suntem puternici,” a declarat Principesa Margareta.

Ne bucurăm că s-au simțit ca acasă și că i-am adus aproape de tradițiile și cultura noastră. Suntem un oraș cu istorie bogată și profund legată de Monarhia Română, în orașul nostru pășind pentru prima oară pe pământ romanesc Regele Carol I, în urmă cu aproape 160 de ani,” a precizat Marius Screciu primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin.

Mâine, Familia Regală va vizita Școala Gimnazială Regele Mihai I din Drobeta-Turnu Severin, încheind astfel, vizita în județul Mehedinți.