DROBETA TURNU SEVERIN/ÎNCEPE PROGRAMUL RABLA LA SFÂRŞITUL LUNII MAI

Începând cu data de 21 aprilie, ne înscriem în Programul Rabla Local, alături de mai multe primării din țară. Ne dorim să îi sprijinim pe severinenii care vor să își caseze mașinile vechi cu ajutorul acestui program care le oferă suma de 3.000 de lei în schimbul unui autoturism vechi.

Sesiunea de finanțare a fost deschisă oficial de autorități, însă, pentru cetățeni, startul programului va fi după luna mai, până atunci urmând să primim toată documentația pe care să o transmitem mai departe celor interesați de acest program.”, declara primarul Marius Screciu.

Condițiile pentru ca proprietarii mașinilor vechi să primească finanțare prin Programul Rabla Local sunt :

  • să aibă domiciliul în Drobeta Turnu Severin;
  • să fie proprietarul mașinii de cel puțin 5 ani;
  • să nu aibă restanțe de plată pentru bugetul de stat și local;
  • să nu fi primit finanțare din alte fonduri sau programe, pentru același autovehicul, de asemenea, proprietarul mașinii se angajează să radieze și să caseze mașina.

Totodată, și autoturismele trebuie să întrunească o serie de reguli pentru a putea fi înscrise în programul Rabla Local :

  • autoturismul să fie înregistrat în evidențele fiscale ale primăriei;
  • să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației la data participării în Program;
  • să aibă norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;
  • să aibă toate componentele esențiale.

Este important de precizat că cetățenii pot accesa fondurile prin acest program fără să fie obligați să își cumpere o alta mașină, însă dacă se hotărăsc să achiziționeze o mașină nouă prin Programul Rabla în primii trei ani de la accesarea fondurilor, atunci aceasta va trebui să aibă cel puțin, norma EURO 6.

Suntem pregătiți să parcurgem toate demersurile pentru a accesa fonduri prin Programul Rabla Local, aceasta fiind o soluție concretă pentru a elibera orașul de mașinile vechi, abandonate, pe care proprietarii au acum ocazia să le valorifice cu ajutorul acestui program.