Prima ediție a Festivalului “ ZILELE AMZA PELLEA” are loc week-endul viitor la Băileşti

Băileştiul găzduiește, în perioada 7 – 9 aprilie, prima ediție a Festivalului “ ZILELE AMZA PELLEA. Aflat la prima ediţie, festivalul este organizat de Asociaţia Culturală “Dialog-Educaţie-Băileşti”, intrarea fiind liberă.

Timp de 3 zile, evenimentul propune o abordare nouă a muzicii  și a artei spectacolului. Frumusețea patrimoniului arhitectural al Băileştiului, dialogul cu un public divers și dialogul dintre muzică și arte sunt cele trei direcții principale ale festivalului.

Pe scenă vor urca : concert maestru DAN BOZGAN, Alexandru Lilea, Pinky Dance – Kandinsky, Mădălina Amon, Valentin Staicu-Marghiol jr., Marilena Carauleanu & Rozele Calafatului.

Vineri, începând cu ora 10:00, în prima zi a evenimentului, va avea loc un moment de reculegere la Troiţa Amza Pellea, din parc. Vor urma moment artistice susţinute de artişti şi interpreţi cunoscuţi, lansări de carte ale unor autori baileşteni : Mariana Oprea, Ştefan Lascu, Ion-Ninel Croitoru, Elena Jianu & Mit Gîrleanu, Cislar Constantin – dublu doctor în istorie, părinte al PATRIEI. Seara se va încheia cu vizionarea unor filme cu AMZA PELLEA.

În cea de a doua zi de festival, sâmbătă, începând cu ora 10:00, va avea loc un concurs de desene pentru copii şi o expoziţie de pictură grafică. Vor urma momente de dans ritmic susţinute de Pinky Dance, atmosfera fiind destinsă mai apoi cu memente lirice şi muzică folk. Spre seară vor rula din nou filme cu AMZA PELLEA.

În cea de a treia zi, şi totodată ultima zi a festivalului, la Ciuperca din Parc, atmosfera va fi întreţinută cu muzică de promenadă. Va concerta în aer liber Fanfara Armatei, condusă de dirijorul Oanţă Florică. Momentul muzical va fi urmat de o festivitate de premiere  a desenelor şi picturilor pentru copii.

Credem cu tărie în faptul că “ZILELE AMZA PELLEA, în următorii ani vor fi o reală atracție cultural-turistică pentru municipiul nostru”, precizează Dorina Drăculeţ, ofiţerul în relaţiile cu mass-media.

Festivalul se adresează tuturor vârstelor și vă invită la trei zile de artă, fără grija biletelor și a rezervărilor. Dacă v-aţi dorit să descoperiţi momente inedite din viaţa lui Amza, acum este momentul să aflaţi.