DROBETA TURNU SEVERIN/S-A REDESCHIS FÂNTÂNA DE LA CETATEA MEDIEVALĂ

Fântâna de la Cetatea Medievală este deschisă din nou, după ce analizele de laborator au arătat că apa este sigură pentru consum în urma reparațiilor care au fost efectuate recent în zonă.

“ Începând de astăzi, fântâna de la Cetatea Medievală este deschisă din nou, după ce analizele de laborator ne-au arătat că apa este sigură pentru consum în urma reparațiilor pe care le-am efectuat recent în zonă.

Am reconstruit canalele de captare a celor două izvoare, a camerei de pompare și am montat o stație de tratare a apei pentru dezinfectare și eliminarea azotaților.

Cu ajutorul acestei aparaturi moderne și a filtrelor UV nu intervenim chimic în tratarea apei, astfel că severinenii se pot aproviziona de la fântână cu încredere, analizele arătându-ne că apa are în acest moment o puritate mai mare față de anul trecut.

Am căutat cele mai bune soluții și am achiziționat cea mai performantă aparatură pentru a salva fântâna de la Cetatea Medievală, pe care o redăm de astăzi severinenilor, în deplină siguranță.” declară primarul Marius Screciu.