DROBETA TURNU SEVERIN/SALĂ DE SPORT, FINANŢATĂ DIN FONDURI EUROPENE, PENTRU ELEVII DIN SCHELA DE SUS

Adminitraţia locală severineană este preocupată de de două domenii principale :  educaţia şi sportul. Edilul, Marius Screciu, susţine şi încurajrază dezvoltarea castor două domenii, prin investiţii durabile care să vină în sprijinul copiilor şi al tinerilor.

Educația și sportul sunt două domenii care ne preocupă ca administrație locală. Susținem și încurajăm dezvoltarea lor, prin investiții durabile, care să vină în sprijinul copiilor și al tinerilor. O astfel de lucrare am demarat și în cartierul Schela de Sus, acolo unde construim o sală de sport nouă, pentru elevii de la Școala Gimnazială Nr. 5.

Investiția are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei și se realizează pe fonduri europene, fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR). Obiectivul nostru este ca, prin această lucrare, să le oferim elevilor condiții optime pentru derularea activităților sportive și extrașcolare și, în același timp, să îmbunătățim infrastructura școlară de la nivelul municipiului.

Clădirea nou construită va beneficia de toate utiltățile: izolare termică, racordare la rețeaua de apă – canalizare, alimentare cu gaz și grupuri sanitare moderne. Termenul de finalizare al lucrării este vara anului viitor, astfel că la debutul anului școlar 2023, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5 vor avea o sală de sport modernă, în care să desfășoare orele de educație fizică.

Ne propunem să continuăm astfel de investiții și să atragem, în continuare, bani europeni pentru dezvoltarea comunității. Această sursă de finanțare reprezintă calea sigură către un oraș modern, la standarde europene.”, precizează primarul Marius Screciu.