„Facturile încalcă legea ! Oamenii nu trebuie să plătească penalități !” Ministrul Energiei amenință furnizorii HOȚI cu retragerea licențelor

Ministrul Energiei – Virgil Popescu amenință furnizorii din energie că li se pot retrage licențele dacă nu aplică legea compensării și plafonării și încarcă facturile oamenilor.

„Sunt foarte puțini români care au primit facturi necompensate. Eu cred că se poate merge până la retragerea licenței, pentru că nu poți să te joci cu oamenii. Facturile încalcă legea. Ce ar trebui să se întâmple? Nu va rămâne nimeni fără energie electrică și fără gaz pentru că există furnizorul de ultimă instanță”, a spus Virgil Popescu.

Oamenii nu trebuie să plătească penalități. Trebuie recalculate. Am spus anul trecut că facturile nu se vor dubla pentru cei din plafon. Hai să încercăm să fim pro-activi și să găsim cea mai bună ofertă de pe piață. Nu au legătură plafonul cu piața. Piața a mers peste plafon în toată lumea. Consumul la energie electrică nu scade în România ”, a declarat ministrul Energiei.

Virgil Popescu a spus că toți furnizorii vor fi controlați, iar cei care profită vor fi sancționați.

Doar un mare furnizor a recalculat toate facturile în mod corect. Luăm în calcul să facem o modificare legislativă pentru a-i obliga. Oamenii trebuie să compare consumul și prețul pe kilowat. Aș discuta direct cu furnizorul și dacă nu se rezolvă aș merge la ANPC. Am vorbit la ANPC pentru a se implementa un call center pentru a prelua toate aceste sesizări de la oameni. Trebuie să gândim un sistem pentru a fi aspru penalizați „, a mai punctat oficialul.