Medic acuzat că a refuzat să consulte o pacientă

Spitalul din Târgu Jiu este în centrul unui nou scandal, după ce un medic ar fi refuzat să trateze o pacientă care a avut probleme după naștere. Tatăl pacientei, fost consilier județean, susține că medicul care era de gardă a trimis-o la medicul cu care a născut. Conducerea spitalului a dispus o anchetă.

Fostul consilier județean Mihai Prunariu îl acuză pe șeful Secției Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, medicul Adrian Tetileanu, că ar fi refuzat, sâmbătă, să o consulte pe fiica sa, care s-a prezentat cu probleme de sănătate la unitatea medicală după ce a născut, recent, prin cezariană.

Astăzi, fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la spitalul judetean, având probleme de sănătate aferente nașterii. Tetileanu, că doctor nu pot să-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă. Luni, o să depunem o sesizare la conducerea spitalului. Am încredere în managerul Vienescu că va lua măsuri! Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean? Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului ? ”, a scris, pe pagina de socializare, fostul consilier județean Mihai Prunariu.

Conducerea spitalului a transmis că urmează să fie făcută anchetă.

În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media. După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022 ”, a comunicat Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.