Filiaşiul primeşte bani pentru dezvoltare prin Programul „Anghel Saligny”

Oraşul Filiaşi va primi bani de la Ministerul Dezvoltării pentru investiţii în modernizareprin Programul „Anghel Saligny” suma de 43.000.000 de lei. 

Administraţia locală va realiza din aceşti bani reţeaua de apă, sistemul de canalizare şi o staţie de epurare în satul Fratoştiţa.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei. De asemenea, s-a publicat şi lista sumelor repartizate pe județe, iar până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Aprobarea finanțării proiectelor solicitate de administrațiile locale din județul Dolj, prin Programul „Anghel Saligny”, reprezintă un capital de peste 303 milioane de euro, care vor fi investiți în proiecte de infrastructură rutieră și de utilități. Banii au fost atrași atât de Consiliul Județean Dolj, cât și de 107 din cele 111 localități ale județului, inclusiv municipiul Craiova. În județul Dolj, din cele 181 de solicitări depuse, vor primi finanțare 146 obiective de investiții. Acestea au o valoare totală de 1.498.379.242,82 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor.