LA DROBETA-TURNU SEVERIN SE CONSTRUIEȘTE PRIMUL CENTRU DE APORT VOLUNTAR PENTRU DEȘEURI

La Drobeta-Turnu Severin au început lucrările pentru înființarea primului Centru de Colectare a Deșeurilor prin Aport Voluntar (CAV), un proiect cu finanțare europeană în valoare de 2,7 milioane de lei.

CAV-ul va fi amplasat în afara orașului, în zona depozitului de deșeuri  din vecinătatea comunei Izvoru Bârzii. Aici va fi construită platforma betonată, unde vor fi amplasate containerele pentru deșeuri.

Centrul de Aport Voluntar va avea containere amenajate pentru depozitarea deșeurilor

Este o investiție foarte importantă, ne va ajuta să menținem orașul curat, din toamnă oamenii vor avea posibilitatea să aducă aici lucrurile care le prisosesc în gospodărie. Am atras fonduri europene pentru această investiție, proiectul este finanțat de exclusiv prin PNRR și are o valoare de aproximativ 2.700.000 de lei,” a transmis Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin

Centrul va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate de firma de salubrizare, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și a fluxurilor speciale de deșeuri (deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale-în container frigorific-, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări).

Construcția acestor centre de aport voluntar reprezintă idealul unei țări civilizate, există și o directivă europeană în ceea ce privește construirea acestor centre. Proiectul nostru va fi realizat în termen de 6 luni,” a precizat Gina Șerbănescu, reprezentant al firmei care se ocupă de realizarea proiectului.