PARCUL ROZELOR, PRIMUL DIN CELE TREI PARCURI CENTRALE DIN DROBETA-TURNU SEVERIN INTRĂ ÎN REABILITARE. A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE

Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Rozelor, primul dintre cele trei parcuri centrale care vor fi reabilitate cu fonduri europene în perioada următoare. Investiția, ce depășește 5 milioane de euro, va transforma complet parcul printr-o serie de îmbunătățiri și modernizări.

În procesul de modernizare, se va pune un accent deosebit pe utilizarea materialelor naturale, precum piatra, și pe integrarea elementelor moderne.

Este o investiție semnificativă, de peste 5 milioane de euro. Vom reabilita complet aceste parcuri: vom planta noi arbori, vom moderniza aleile pietonale, vom instala un iluminat modern și un sistem de irigații eficient. Totul este gândit pentru ca Parcul Rozelor să reflecte standardele unui parc central modern. Până acum nu am avut resursele necesare pentru o asemenea investiție din bugetul local, însă am reușit să obținem finanțare din partea Uniunii Europene. Licitația este în desfășurare și sperăm ca până la 1 iulie să avem un câștigător, iar lucrările să înceapă din toamnă”, a precizat Marius Screciu, primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin

Proiectul mai prevede refacerea zonei pietonale și a iluminatului public, reabilitarea scărilor și a parapeților, acestea fiind pavate cu piatră. 

Parcul va beneficia de un sistem modern de irigații și de noi specii de plante adaptate climei locale. Totodată va fi creată o piațetă cu izvor de apă și grup sanitar cu autocurățare.

Am început pregătirea documentației tehnice încă din 2021, însă abia toamna trecută a apărut apelul de finanțare, pentru care a trebuit să actualizăm întreaga documentație conform cerințelor. Proiectul a fost depus pentru finanțare pe 1 martie, iar astăzi, 23 mai, a fost semnat contractul de finanțare pentru Parcul Rozelor, cel mai mare dintre parcurile centrale, care se întinde pe aproximativ 4,8 hectare și are o valoare de peste 24 de milioane de lei”, a declarat Mihaela Vătuiu, șef serviciu Dezvoltare Locală și Managementul Proiectelor

După Parcul Rozelor, urmează semnarea contractelor de finanțare și pentru parcurile Dragalina și Gării. În total, municipalitatea din Drobeta-Turnu Severin a atras fonduri europene de 10 milioane de euro, pentru modernizarea tuturor parcurilor centrale.