VIDEO / 500 de litri de lapte aruncaţi de un fermier, în semn de protest, în faţa Primăriei din Calopăr. Mărul discordiei : IZLAZUL COMUNAL ! Primăria refuză să concesioneze pășunea către crescătorii de animale !

Lipsa de transparență în cazul contractelor de concesionare a pășunilor trezește suspiciuni ale fermierilor față de autoritățile locale care nu doresc să dea pășune crescătorilor de animale. Aceștia din urmă au început să-și arate nemulțumirile și consideră că autoritățile au interese ascunse, odată ce refuză să concesioneze terenul pentru pășunat.

Cu o situație similară se confruntă fermierul Dan Gheorghiţă. Deși de o viață întreagă crește animale, niciodată nu a putut avea propria pășune luată în concesiune de la Primărie.

Fermierul a spus pentru  GAZETA OLTENIEI că atât anul trecut, cât și în acest an, a făcut cerere pentru pășune, dar nu a primit un răspus concret. Anul acesta a primit doar o ștampilă cu un număr de înregistrare a cererii sale, însă răspunsul scris negru pe alb întârzie să apară.

” Dețin 200 de capete, de bovine. Niciodată nu mi s-a dat islaz de la primărie. Nu am avut acest drept. Deși am făcut cerere către Primărie și anul trecut și anul acesta, nu am primit niciun răspuns concludent. Primar mi-a spus anul că nu are cadastru.  Islazul este lăsat de izbeliște, au crescut scaieții, sunt mai mari decât mine. Este plin de măturici. Dacă mi s-ar concesiona islaz l-aș întreţine, aș putea mări numărul de animale, așa dacă merg cu ele printre culturile oamenilor, nu le pot controla. M-am interesat pe la primărie și, deși am făcut cerere, cred că nu se va rezolva nimic nici anul acesta.”, a menționat Dan Gheorghiţă.

Fermierul din comuna Calopăr, județul Dolj susține că este amenințat constant de primarul şi viceprimarul comunei.

” Eu am voie să îmi pasc animalele pe un teren, dar nu-l pot concesiona, așa cum ar fi normal, să nu mai am problem. Așa, dacă aș avea teren concesionat l-aș face eu cum ştiu, l-aş întreţine.”, spune crescătorul de animale doljean.

Am încercat să stăm de vorbă cu cei din conducerea primăriei. Viceprimarul Marius Pavel a spus : “ Nu este terminată cadastrarea şi ca atare nu putem concesiona islazul.”

Toată această reacție inadecvată naște semne de întrebare.