“ PASTORUL” – cu MIRCEA MOGOŞANU, SPECTACOL DE DISERTAŢIE

Dragi iubitori de teatru, vă invităm la spectacolul de disertaţie „Pastorul”, avându-i ca profesori coordonatori pe : Haricleea Nicolau și Florin Caracala , la Sala Studio de la Departamentul De Arte Craiova, adică la Facultatea de Agronomie. De la ora 18.00. Până aici pare ușor.  

Mircea Mogoşanu este interpretul ideal în rolul Pastorului. Fiecare gest, fiecare intonație – toate includ în ele un întreg univers de gânduri, de copleșitoare emoții.

Cu o remarcabilă economie de mijloace, Mircea, a conturat ferm un profil de o mare dificultate, joacă cu pondere, dar și cu credință.

Alexandru Mogoşanu, spune : “ Viața ne pune, uneori, în situații delicate. Habar nu am cum să vă invit deseară la un spectacol de teatru care durează doar o oră și are intrarea gratuită, în limita numărului de locuri disponibile. De aici, însă, începe dificultatea: spune-le oamenilor că ai cel mai frumos copil (”și cioara zice că puiul ei e ăl mai frumos”); spune-le că e un spectacol care chiar merită văzut (”normal, ce era să zică”); spune-le că e un text care se adresează oamenilor înțelepți, care știu să facă diferența între religie și credință (”aia ne mai lipsea”); spune-le că se vor simți vinovați pentru modul lor de a gândi despre păcat, despre bine și rău (”e, ce să-ți spun, acum nu știm nici să gândim”).

Un singur lucru nu le poți spune oamenilor: că e un spectacol bine jucat; pentru că este vorba despre fiul tău și nimeni nu te va crede. Și pentru că trebuie văzut.”

Puneţi-l pe listă, neapărat !!!