Un profesionist în administrație publică vine la Primăria Gighera

Comuna Gighera primește șansa unei dezvoltări coordonate de un om care își cunoaște și își iubește comuna natală

Emanuel Tudor, la numai 41 de ani, a contribuit deja la marile proiecte pentru comunitate, din postura de viceprimar. Acum, candidează pentru funcția de primar pentru că are propria strategia și un plan nou pentru Gighera.

„Împreună pentru Zăval, împreună pentru Nedeia, împreună pentru Gighera! Împreună pentru Gighera noastră! Cu aceste gânduri și acest slogan am pornit în această competiție a ideilor și proiectelor pentru comuna mea dragă. Am planuri multe pentru că întreaga localitate are nevoie de continuarea unor investiții deja începute, dar și de investiții noi, care să ne ofere condiții de comună europeană”, susține Emanuel Tudor, candidatul Partidului Social Democrat Dolj la alegerile din 9 iunie.

În urmă cu 4 ani, Emanuel Tudor devenea viceprimar al comunei, hotărât să contribuie la felul în care este administrată comuna. S-a implicat în toate proiectele și investițiile, astfel încât să se asigure că sunt duse cu succes la bun sfârșit.

Asfaltarea străzilor comunale, cea mai mare dorință a oamenilor

“Cel mai important proiect pentru Gighera este cel de asfaltare a străzilor comunale. Este cea mai mare dorință a oamenilor. Din fericire, am obținut un proiect finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, în valoare de aproape 9 milioane de lei, și, chiar în această perioadă, se lucrează la asfaltarea a 6 kilometri de drum. La finalul acestui proiect, vom avea asfaltate jumătate dintre străzile comunei. Însă dezvoltarea infrastructurii rutiere din interiorul comunei este strâns legată de finalizarea sistemelor de utilități. Satele Gighera și Nedeia au sistem de alimentare cu apă, dar se lucrează acum la extinderea sistemului apă pentru satul Zăval. Lucrările la sistemul de canalizare pentru satele Gighera, Zăval și o parte din satul Nedeia, au fost deja finalizate în proporție de 80%.  Pentru ca toate gospodăriile din Gighera să beneficieze de aceste facilități, în anii următori vom aplica și pentru finanțarea necesară finalizării sistemului de canalizare în tot satul Nedeia”, explică Emanuel Tudor.

Pentru ca Gighera să devină o localitate dezvoltată are însă nevoie de investiții mari, iar viceprimarul Emanuel Tudor și-a asumat misiunea dificilă de a finaliza proiecte majore pentru comunitate.

“Modernizarea străzilor din comună trebuie să continue. Mi-am propus să continui investiția în drumuri cu un proiect pe care l-am depus pentru finanțare la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Dacă vom obține acești bani, aproximativ un milion de euro, vom putea să demarăm asfaltarea a încă 5 kilometri de drum. De asemenea, este importantă extinderea rețelei de canalizare pentru satul Nedeia, astfel încât să conectăm toată comuna la sistemul de canalizare. Din punct de vedere al serviciilor pentru localnici, voi face demersuri pentru transformarea centrului medical din comună în centru de permanență, cu posibilitatea tratării la orice oră a cazurilor medicale din Gighera, dar și pentru amenajarea unui cabinet medical de stomatologie și chirurgie maxilo-facială. De asemenea, cei 250 de copii din comună înscriși la unitățile de învățământ au nevoie de condiții pentru educație de calitate, astfel că voi susține prioritizarea investițiilor în școli. În acest moment, Școala Gimnazială din Gighera beneficiază de un proiect cu fonduri europene, obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, prin care au primit mobilier nou pentru clase și laboratoare, dar și dotări cu echipamente didactice”, promite Emanuel Tudor, candidatul PSD Dolj la Primăria Gighera.

În următoarea perioadă, noi investiții vor începe în Gighera și vor contribui la servicii mai bune pentru comunitate. Se va amenaja o platformă specială unde orice locuitor va putea să aducă deșeurile voluminoase sau periculoase, cu titlu gratuit. Un parc fotovoltaic va asigura consumul de energie electrică pentru iluminatul stradal și pentru toate clădirile publice din localitate, inclusiv pentru stația de apă, astfel încât costurile din bugetul local să se reducă. De asemenea, o clădire nefuncțională va fi amenajată și transformată în sală de evenimente pentru locuitorii din Gighera, în timp ce, pentru copii, vor fi amenajate noi locuri de joacă, pe modelul celui deja finalizat în Zăval.

CE AM REALIZAT

 • Reabilitarea drumurilor comunale
 • Introducerea rețelei de canalizare
 • Extindere rețea apă în Zăval și Stația de Epurare
 • Dotare Școala Gimnazială
 • Înființare teren de sport cu gazon sintetic
 • Construire loc de joacă în Zăval

CE ÎMI PROPUN

 • Modernizarea drumurilor din comuna Gighera, satele Zăval și Nedeia
 • Extinderea sistemului de canalizare în Nedeia
 • Înființare Centru medical de permanență
 • Reabilitarea școlii
 • Construirea platformei pentru deșeuri cu aport voluntar
 • Parc fotovoltaic
 • Cabinet stomatologic și chirurgie maxilo-facială
 • Reabilitarea căminelor culturale din satele Zăval și Nedeia
 • Sală de evenimente
 • Locuri de joacă în satele Gighera și Nedeia

PROFIL DE CANDIDAT

Emanuel Tudor are 41 de ani și este absolvent al Facultății de Administrație Publică, cu un master în Științe Administrative. Pe lângă pregătirea universitară, candidatul la funcția de primar a lucrat în administrație publică în ultimii 4 ani, ocupând funcția de viceprimar. În tot acest timp, a pus binele comunei pe primul plan și s-a implicat în fiecare proiect de investiții demarat și implementat. După această perioadă, și-a construit propria strategie de dezvoltare și a ales să se înscrie în lupta electorală pentru funcția de primar al localității, sub semnul Partidului Social Democrat.

Angajamentul său este acela de a duce la bun sfârșit toate proiectele de investiții aflate în derulare, dar și de a demara investiții noi, centrate pe binele fiecărui locuitor din Gighera.

Emanuel Tudor, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Gighera: „Voi administra Gighera cu ajutorul unei echipe de tineri și oameni cu experiență profesională. Voi înființa un grup de inițiativă locală, format doar din persoane care își doresc să vină cu idei și proiecte pentru Gighera, care să fie consultat în momentul demarării unui proiect și care să aibă oportunitatea de a-și susține viziunea de dezvoltare. Comunitățile de azi trebuie să se bazeze pe felul în care tinerii văd dezvoltarea și, totodată, să îi atragă, să îi facă să se implice civic.

Gighera merită să fie administrată cu o nouă abordare. De aceea, am decis să fiu eu cel care își asumă misiunea de a înnoi strategia pentru dezvoltarea comunei noastre. „Împreună pentru Zăval, împreună pentru Nedeia, împreună pentru Gighera, împreună pentru Gighera noastră!”, este mottoul campaniei mele și motivația mea de schimba în bine viața tuturor locuitorilor. Am ales să candidez din partea organizației județene a PSD Dolj și să fac parte din echipa câștigătoare.

Știu foarte bine ce înseamnă sprijinul venit din partea profesioniștilor în politică și administrație din PSD Dolj și mă bazez pe ei să îmi susțină inițiativele la nivel înalt. Atât președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, cât și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, îmi sunt alături în această înfruntare electorală. Din fericire, am și susținerea colegului meu, domnul Florea Neacșu, care va rămâne în echipă, iar cu experiența sa de primar, dar și din poziția de consilier județean, va putea sprijini inițiativele noastre și va putea direcționa fonduri către dezvoltarea comunei Gighera.

Urmează 4 ani în care Gighera trebuie să se alinieze marilor localități dezvoltate și să fim un punct important pe harta județului Dolj. Voi continua proiectele de investiții începute de administrația în care am fost viceprimar, dar voi veni și cu proiecte noi. Tinerii sunt cei pe care mă bazez să transformăm împreună comuna Gighera și de aceea îi chem în echipa mea și îi rog să se prezinte la vot pe 9 iunie. Împreună mergem mai departe pe calea dezvoltării!”

Comandat de PSD Dolj, executat de SC BLUE LIONS MEDIA COMPANY SRL, CUI mandatar financiar 21240002.