PMP MEHEDINŢI ÎN DEGRINGOLADĂ !!! PRIMARUL COMUNEI PRUNIȘOR ŞI VICEPREŞEDINTE AL PMP MEHEDINŢI, DECLARAT INCOMPATIBIL

Un comunicat al ANI, referitor la Emilian Cornel Vîlcu, preciza  : „În perioada deținerii funcției publice de conducere de inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți, a candidat la alegerile locale din data de 11 iunie 2017 pentru funcția de primar al comunei Șimian, Județul Mehedinți, încălcând astfel dispozițiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999, în vigoare la data evaluării.”. 

Pe 23 septembrie, ICCJ se pronunţă asupra cauzei : „ Respinge excepţia nulităţii recursului invocată de intimatul-reclamant. Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 386 din 21 octombrie 2019 a Curţii de Apel Craiova, Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, în rejudecare, respinge acţiunea reclamantului ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 23 septembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”.

Sentință ICCJ este definitivă.   Gazeta Olteniei a încercat să obţină un punct de vedere al primarului din Prunişor. Acesta a răspunsiniţial  la telefon precizând : “ Pregătesc şedinţa de Consiliu Local, nu pot vorbi. Reveniţi !!! “ . Ulterior nu a mai răspuns la telefon.

Partea frumoasă  a lucrurilor însă abia acum începe. Cine va prelua  atribuţiile primarului incompatibil ?!?!

Cel care va prelua atribuţiile primarului, este viceprimarul Truşculescu Daniel Florin, certat şi el cu legea.

În 2010, Daniel Florin Truşculescu a fost introdus pentru 24 de ore în arestul IPJ Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, după care a fost dus în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

„Ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi l-au prins în flagrant pe Daniel FlorinTruşculescu, de 25 de ani, din Drobeta Turnu Severin, când primea 200 de lei, reprezentând o parte din suma de 250 de euro, pe care o pretinsese iniţial de la Doru F. şi Ion S., ambii de 21 de ani, din municipiu“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt IPJ Mehedinţi. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să stea după gratii între trei şi cinci ani pentru şantaj.

(sursa foto : GAZETA DE SUD)