Primarul comunei Teasc, din Dolj, refuză o majorare a salariului său cu 50%

Primarul comunei Teasc, liberalul Marian Niţu, nu acceptă o creştere a salariului propriu cu 50 % pentru că ar avea mai mult de 3 proiecte pe bani europeni.

“ De câteva zile pe unde merg mă întreabă oamenii despre subiectul majorarii salariilor primarilor cu 50% în condițiile în care aceștia au 3 proiecte pe fonduri europene. În ciuda faptului că primaria Teasc are mai mult de trei proiecte pe fonduri europene și anume : Reabilitare, extindere și dotare scoala Gimnaziala Teasc (POR), Platformă betonata pentru depozitarea deșeurilor selective (Mediu) , Iluminat public (AFM), piste biciclete și reabilitare grădiniță , plus stații de încărcare mașini electrice (PNRR), eu Marin Nițu , primar al comunei Teasc nu voi accepta acordarea acestui spor. De câteva zile incerc sa îmi justific de ce ar trebui ca eu, primarul, sa îmi acord acest spor, pentru că împreună cu aparatul de execuție am accesat și vom continua să accesam proiecte Europene pentru modernizarea vieții comunității? Atât salariul meu cât și cele ale angajaților sunt înghețate de atâția ani. Cum aș putea doar eu să beneficiez de o creștere a veniturilor? Nu aș mai putea cere nimănui să dea tot ce poate. Nu aș mai putea ridica ochii în fața oamenilor. Am încercat să înțeleg logica legislativă prin care se acorda acest spor pentru un lucru pentru care ești deja plătit, accesarea fondurilor europene făcând parte din responsabilitatea care trebuie să o aibă fiecare primar. Înțeleg probabil ca una dintre motivațiile acordării acestui spor este că primarii renunță la multe lucruri în viață pentru decizia de a se dedica muncii în folosul comunității din care fac parte , motivație care pentru mine nu justifica acordarea acestui spor. Atunci când legea o va permite se vor crește salariile tuturor și nu doar al unuia deoarece pentru implementarea unui proiect nu este suficient doar un om.”

Edilul localității, ales din partea PNL în 2020, consideră că acestă creştere ar putea   scădea „considerabil” fondul anual de salarii și nu va permite începerea și derularea unor investiții.