RECENZIA DE AUR 2023 PENTRU CETATEA MEDIEVALĂ A SEVERINULUI

Cetatea Medievală a Severinului se află printre cele 9 obiective turistice din categoria castele, palate, cetăți și fortărețe, distinse cu premiul Recenzia de Aur 2023, alături de Castelul Peleș, Palatul Culturii Iași, Bastionul Maria Theresia, Cetatea Medievală Enisala, Cetatea Oradea, Castelul Károlyi, Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Albă – Carolina.

Obiectivul proiectului Google Recenzia de Aur este de a face vizibile cele mai apreciate monumente istorice din Europa Centrală şi de Est și suntem onorați să facem parte dintr-o companie atât de selectă. Clasamentul include, pe lângă România, şi alte ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia şi Croaţia.

Cele peste 4000 de recenzii favorabile cu un rating total de peste 4.6 stele reprezintă o încununare a eforturilor noastre de a atrage un număr cât mai mare de turiști atât prin acțiunile de promovare, cât și prin implementarea de proiecte care să valorifice patrimoniul cultural atât de bogat al Severinului. De la începutul anului și până la data de 31 iulie, municipiul nostru a atras zeci de mii de turiști din toate colțurile țării, dar și de peste granițe, un număr care suntem conviși că va crește și care ne arată că Severinul turistic se află pe un drum bun.