Şase localități din Dolj şi Gorj au rămas fără apă potabilă

Începând din această noapte, alimentarea cu apă potabilă în localitățile Almăj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași, din judeţul Dolj dar şi  Țânțăreni și Telești, din judeţul Gorj,  este întreruptă din cauza unor lucrări  pe aducţiunea Isvarna – Craiova, la solicitarea constructorului, care va realiza două bypass-uri, în vederea cuplării Firului I existent cu Firul II, ce este aproape finalizat.

Compania de Apă Oltenia,  informează consumatorii că începând cu data de 26 februarie  şi până la data de 2 februarie, furnizarea apei este întreruptă în localitățile Almăj, Coțofenii din Față, Brădești, Filiași, din judeţul Dolj dar şi  Țânțăreni și Telești, din judeţul Gorj, în vederea executării bypass-urilor aferente contractelor CL19 și CL20, în localitățile Țânțăreni și Plopșoru, din judeţul Gorj.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz consumatorii sunt rugaţi să evite consumul de apă potabilă, până la limpezire.

“ Antreprenorul și-a luat angajamentul că va avea pregătite echipe astfel încât să se lucreze continuu, 24 de ore din 24, iar până la momentul respectiv se execută activitățile de pregătire pe cele două șantiere.

Perioada întreruperii alimentării cu apă este 26.02.2024, ora 00.00 – 02.03.2024, ora 00.00.

Vor fi afectate în totalitate următoarele localități: Câlnic, Telești, Rovinari, Bâlteni, Plopșoru, Țânțăreni și Brănești din județul Gorj, precum și Filiași, Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii din Dos, Coțofenii din Față, Almăj și Ișalnița, Șimnicu de Sus, Craiova, Podari, Banu Mărăcine (Cârcea), Preajba Nouă (Malu Mare), Breasta.

În Municipiul Craiova, în perioada 27.02.2024 – 02.03.2024, apa SE VA FURNIZA dimineața și seara, în intervalul orar 05.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 21.00, cu precizarea că la capetele de coloană și la etajele superioare pot să apară abateri de la acest program. În funcție de evoluția lucrărilor, programul va fi revizuit.

Atenționăm utilizatorii de apă potabilă din zonele menționate că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii. La apariția acestor fenomene se va evita consumul de apă potabilă, până la limpezirea apei. Compania de Apă Oltenia S.A., prin Laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului de distribuție.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulțumim pentru înțelegere ! ”, precizează CAO într-un comunicat.

sursa foto : Compania de Apă Oltenia