SEVERIN/ Colegiul Național „Ștefan Odobleja” modernizat cu fonduri europene

Colegiul Național „Ștefan Odobleja”, din Drobeta-Turnu Severin, va fi modernizat cu fonduri europene. Primarul Marius Screciu a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru acest proiect.

Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja”, cel mai mare din municipiu și unul dintre cele mai mari licee din regiunea Olteniei, având peste 1300 de elevi, va intra într-un amplu proces de modernizare și extindere, cu fonduri europene. Am semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, evaluat la aproape 20 de milioane de lei, ce va include lucrări de renovare interioară și exterioară, precum: izolarea termică a fațadelor și înlocuirea acoperișului clădirii; schimbarea tâmplăriei de la uși și ferestre cu una eficientă din punct de vedere energetic; înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare; refacerea finisajelor interioare, inclusiv a pardoselilor și instalarea de corpuri de iluminat LED; implementarea măsurilor de siguranță conform cerințelor ISU, inclusiv sisteme de detectare a incendiilor, iluminat de urgență și instalații de hidranți”, a precizat Marius Screciu.

Și terenul de sport va fi reabilitat, iar capacitatea școlii va fi extinsă cu încă 21 de săli de clasă, complet dotate, astfel încât să nu mai fie nevoie ca elevii să învețe în două schimburi.

Practic, odată cu acest proiect, vom construi o nouă școală. Pe lângă toate acestea, colegiul va beneficia și de dotările necesare, inclusiv mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, obținute printr-un proiect în valoare de 7 milioane de euro, ce va acoperi nevoile de dotare ale tuturor unităților de învățământ din municipiu. Investiția în infrastructura educațională este esențială, de aceea continuăm să investim în acest domeniu și să construim un sistem de învățământ solid pentru viitorul copiilor noștri”, a mai spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin.