La Drobeta Turnu Severin, se construiesc case pentru tineri și familii

La Drobeta Turnu Severin, se construiesc case pentru tineri și familii. Proiectul în valoare de 8 milioane de euro prevede construcția acestor locuințe în apropierea Sălii Polivalente.

Primarul Municipiului, Marius Screciu a scris pe Facebook :

„CONSTRUIM NOI LOCUINȚE PENTRU TINERI ȘI FAMILII
Într-o perioadă în care accesul la locuințe adecvate devine o provocare tot mai mare pentru tineri, mai ales pentru cei din comunități vulnerabile, am căutat soluții pentru a le oferi, tuturor, sprijinul necesar.
Cu fonduri europene, pe care le-am atras din Planul Național de Redresare și Reziliență, am început, astăzi, lucrările de construcție pentru trei blocuri de locuințe destinate tinerilor și familiilor din municipiul nostru.
Proiectul, în valoare de aproape 8 milioane de euro, cuprinde 32 de garsoniere și 64 de apartamente cu două camere ce vor fi construite pe un teren din apropierea Sălii Polivalente.
Locuințele sunt proiectate conform standardului nZEB, fiind vorba despre clădiri cu un consum aproape zero de energie, echipate cu:
Panouri solare și fotovoltaice;
Pompe de căldură ce vor asigura inclusiv apa caldă;
Sistem de încălzire și răcire prin pardoseală;
Sisteme inteligente de iluminat;
Este esențial să îi sprijinim și pe tinerii aflați la început de carieră, de aceea, ne-am propus să obținem o derogare pentru a le putea aloca o parte din aceste locuințe, asigurând astfel, un mediu de viață mai bun pentru întreaga noastră comunitate de tineri.”