SCANDALUL DINTRE DAN BOZGAN ŞI OPERA ROMÂNĂ DIN CRAIOVA, O ALTĂ ETAPĂ. S-A TRECUT LA BLOCAREA CONTURILOR INSTITUŢIEI DE CULTURĂ !

În 2019, Antoniu Zamfir, managerul Operei Române din Craiova, îl dă afară pe Dan Bozgan, concert-maestru la instituția respectivă. Concert-maestru în Operă, înseamnă vioara întâi și liderul orchestrei. Conflictul dintre cei doi, este unul mai vechi şi necunoscut publicului.

GAZETA OLTENIEI a stat de vorbă cu Dan Bozgan, pentru detalii despre situația în care s-a ajuns.

Undeva prin 2018, Antoniu Zamfir a concurat pentru un post la Opera Română din București. Atunci, mi-am exprimat dorința de a concura pentru locul care ar fi rămas vacant, dacă ar fi plecat în Capitală. N-a prins postul în București și a rămas pe loc la Opera din Craiova, iar din acel moment a dezvoltat dușmănie pe mine. În primă fază, mi-a dat un avertisment scris, prin luna aprilie – 2019, apoi  mi-a înscenat un alt caz, ca să pot fi dat afară, în sensul că am fost acuzat că am stricat o vioară. Într-adevăr, vioara s-a crăpat, dar astfel de lucruri se întâmplă. Puteam fi pus s-o repar pe banii mei, dar nicidecum să fiu dat afară. Apoi, am mai fost acuzat de înlocuirea unei viori. Practic, de furt !”,  precizează  Dan Bozgan.

Au urmat o serie de procese, care au culminat cu blocarea conturilor Operei Române din Craiova. După  somarea instituţiei, zilele trecute s-a trecut la blocarea conturilor de la Trezorerie şi la poprire.

Ceea ce este bizar, este faptul că deşi salariile angajaţilor ar fi trebuit fi plătite, nici la această oră ele nu au fost plătite. Pe de altă parte, spectacolele sunt ţinute la “cotă de avarie”, unele fiind scoase din grilă, altele fiind anulate.

Dan Bozgan are de încasat circa 700.000 de lei. Neprimindu-şi banii, s-a trecut şi la punerea sub sechestru a bunurilor Operei din Craiova, care pot fi scoase la licitaţie publică, pentru a obţine suma datorată.

În derulare mai există un proces în care Bozgan reclamă, cu termen în ianuarie 2024, în care se solicită onorarii din turnee, sporuri de stres, în afara drepturilor salariale.