Ziua Naţională a României, la Drobeta-Turnu Severin

Câteva sute de români au asistat la manifestările prilejuite de sărbătoarea Zilei Unirii şi la mult aşteptata paradă militară.

Aproape 250 de persoane au participat la Drobeta-Turnu-Severin la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României.

După ceremonialul religios şi depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor, manifestările au continuat cu obişnuita paradă militară.

Programul manifestărilor mai include, de la ora 14.00 un spectacol de muzică populară, susţinut de Şcoala Populară de Artă şi un program artistic al Ansamblului Danubius.

La ora 19.00, militarii se vor retrage cu torţe.

Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin a îndemnat instituţiile publice, unităţile economice precum şi locuitorii oraşului să arboreze drapelul naţional şi să participe la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României.

” Am sărbătorit Ziua Națională a României în mijlocul oamenilor și în compania unor artiști valoroși din Mehedinți, dar și din țară, printre care Niculina Stoican, Emilia Dorobanțu și Robert Târnăveanu, alături de Ansamblul „Izvorașul”, soprana Irina Baianț, Tulnicăresele din Țara Zarandului și Călușarii de la Platforma Înaltă a Cotmenei. 1 Decembrie este o zi deosebită pentru noi, ca popor, pentru toți românii. Consider că cel mai frumos cadou de ziua noastră îl reprezintă munca pe care o depunem în slujba comunității și lucrurile bune pe care le lăsăm în urma noastră.Cu aceste gânduri le transmit tuturor severinenilor și românilor de pretutindeni, cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate și împliniri!”, declara primarul Marius Screciu.