DROBETA TURNU SEVERIN/ 20 DE MILIOANE DE EURO, BANI EUROPENI PENTRU EXTINDEREA SISTEMELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE DIN MUNICIPIU

Începând de astăzi, au demarat lucrările la extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și canal din municipiu. Lucrăm, în acest moment, în cartierul Schela, în zona blocurilor, acolo unde înlocuim rețeaua veche și racordăm la sistemul de apă-canal și casele rămase nebranșate, de zeci de ani, urmând ca la finalul acestei investiții să asfaltăm și să modernizăm întreaga zonă. De asemenea, prin acest proiect va fi înlocuită și conducta de aducțiune, din fluviul Dunărea, care nu a mai fost reabilitată din anii ’60.

În plus se vor realiza:

– 7 kilometri reabilitare rețea apă potabilă;

– 1 kilometru extindere rețea apă potabilă;

– 5.844 de contoare noi de apă cu citire la distanță;

– 5.165 de cămine noi;

– 12 kilometri reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajere;

– 5 kilometri extindere rețea de canalizare;

– racorduri noi la consumatori;

– stații de pompare a apelor uzate;

– branșamente noi.

Investiția începută astăzi se realizează cu fonduri europene pe care le-am atras împreună cu societatea SECOM, în cadrul unui proiect de 49 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane revin municipiului Drobeta-Turnu Severin. Este o investiție extrem de necesară care va aduce un aport important în ceea ce privește confortul cetățenilor și le va îmbunătăți calitatea vieții.