MEHEDINŢI / CONTRACTUL DE FINANȚARE CU FONDURI EUROPENE PENTRU ACHIZIȚIA DE APARATURĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA TURNU SEVERIN A FOST SEMNAT

Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de 6,4 milioane euro. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi, la Consiliul Județean Mehedinți, fiind prezente doamna manager al unității medicale, Eleonora Mohora Bobîlcă, doamna director de îngrijiri, Elena Bololoi și doamna director al Direcției Managementul Proiectelor din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, Silvia Trancă.

Este un proiect foarte important care a fost elaborat de Consiliul Județean pentru Spitalul Județean de Urgență, prin implementarea căruia avem ca principal obiectiv, creșterea capacității unității medicale de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS – CoV – 2. Acum că s-a semnat contractul, vor demara procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect.

Între achiziții se află și o ambulanța de ultimă generație, destinată transportului pacienților între secțiile externe și unitatea principală. Totodată, se vor achiziționa patru aparate ecograf, un tomograf, 10 paturi ATI, un electrocardiograf, un aparat de anestezie de înaltă performanță și alte echipamente care vor îmbunătăți condițiile de diagnosticare, tratament în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Sănătate multă tuturor ! ”, a transmis, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns