VIDEO / DREPT LA REPLICĂ al GRUPĂRII DE JANDARMI MOBILĂ „Frații Buzești”, în urma imaginilor publicate de GAZETA OLTENIEI în care o fetiţă apare plângând din cauza faptului că a fost ţinută cu forţa în incinta stadionului din Craiova

Ca urmare a imaginilor publicate de Gazeta Olteniei, în care apare o fetiţă plângând din cauza faptului că jandarmeria nu o lasă să părăsească incinta stadionului din Craiova sub pretextul că “aşa prevede protocolul”, în cursul zilei de ieri,  GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ „Frații Buzești” CRAIOVA , a solicitat un DREPT LA REPLICĂ. Încercând să se disculpe, jandarmeria “omite” să spună faptul că cei aflaţi la ieşire din stadion, la momentul “incidentului”, nu au nici o legătură cu vreuna din galerii, ei aflându-se în zona respectivă din dorinţa “purtătorilor de caşchetă” de a evita incidentele. Pe de altă parte, cei care au redactat acest drept la replică au neglijat să mai precizezeze că fetiţa şi familia acesteia au părăsit incinta stadionului din cauza insistenţelor celor aflaţi în zonă şi nu datorită laturii umane a jandarmilor.

GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ „Frații Buzești” CRAIOVA – DREPT LA REPLICĂ

Având în vedere imaginile video publicate în mediul on-line, pe pagina de Facebook Gazeta Olteniei, având descrierea „Copii ținuți cu forța în stadion!!!”, în care sunt prezentate o fetiță și mama ei plângând, pentru corecta informare a cetățenilor, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova solicită dreptul la replică și face următoarele precizări:

Luni, 14 Februarie a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, la meciul de fotbal dintre echipele Universitatea Craiova și F.C.U Craiova 1948, din cadrul Ligii I , care s-a desfășurat pe stadionul de fotbal – Complexul Sportiv Craiova.

Imaginile publicate în mediul on-line, surprind momentul în care s-au luat măsuri pentru defluirea galeriei gazdă, timp în care galeria echipei oaspete, a fost informată că va rămâne câteva minute în interiorul stadionului, din motive de siguranță pentru toți participanții.

Această măsura s-a impus pentru a evita întâlnirea membrilor celor două galerii, având în vedere sentimentele cunoscute de rivalitate, care pot degenera în tulburări grave ale ordinii publice și care pot afecta siguranța participanților la aceste evenimente sportive.

În momentul în care colegii noștri au observat starea fetiței și a mamei sale, au permis ca acestea să părăsească stadionul, alături de familia sa.

S-a păstrat permanent dialogul cu participanții, fiindu-le explicate măsurile stabilite, atât pe timpul manifestării sportive, cât și pe momentele de afluire și defluire.

Potrivit art. 18. Alin (1) din Legea 4/2008  privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, spectatorii sunt obligați să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine, pe traseele de deplasare către/ de la locurile de desfășurare a competițiilor și jocurilor sportive, în apropierea și in interiorul bazelor sportive.

Având în vedere cele menționate mai sus, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova dezaprobă modul în care a fost prezentată situația, fără a solicita poziția oficială a instituției noastre.

Pentru o informare corectă a opiniei publice, solicităm publicarea prezentului punct de vedere, cu privire la imaginile publice.

Gazeta Olteniei precizează că dezaprobă astfel de comportamente ale celor care ar trebui să fie apărătorii drepturilor legale ale cetătenilor şi nu sprijină acte de violenţă sau de natură penală săvârşite de orice cetăţean.